O afacere de 3,7 miliarde de lei pe an: motorul economic al Maramureșului a produs 20% din toți banii realizați de firmele din județ

INDUSTRIA LEMNULUI – MARAMUREȘ. După 2007, când a fost oficializată închiderea mineritului (programată și inițiată încă din 2004), ponderea sectoarelor în industria Maramureșului a fost transferată către industria lemnului, în acest moment cel mai important sector industrial al județului.

2mnews a făcut o complexă analiză economico-financiară a acestei industrii, pentru a afla la ce dimensiune financiară a ajuns industria care este motorul economic al județului și care sunt principalii jucători de pe această piață (scrierea vă prezintă Top 10 al firmelor maramureșene din industria lemnului care au raportat cele mai mari profituri nete).

Analiza a fost făcută în baza numerelor și sumelor aferente anului 2019 conținute în bazele de date ale instituțiilor abilitate, precum și a procentelor calculate în baza acestora. Au fost luate în calcul 789 de firme maramureșene din industria lemnului (au fost analizate toate firmele din județ care au ca principal obiect de activitate inclus într-unul din cele 13 coduri CAEN aferente industriei lemnului).


Citește tot articolul pe 2m news